Fogyni tartományban, Fogyni csak rendesen, szépen

fogyni tartományban

Még ajánljuk

Fuss, fogyni tartományban fogyj! Vagy mégsem?

fogyni tartományban

A futás elképesztően népszerű mostanában, hiszen tökéletesen átmozgatja a teljes testet, edzi a szívet, a keringési rendszert, formálja az izmokat. De vajon tényleg ez a legjobb mozgásforma azoknak, akik fogyni szeretnének?

Mi az a „zsírégető pulzus”?

Amikor valaki elkezd futni, rendszeresen eljár és komolyan veszi, hamar kedvező változásokat tapasztal saját magán. Ebbe beletartozik az esetleges fogyás is — ám ez nem mindenkinél történik meg!

Fogyókúra vagy életmódváltás

Hogy miért képesek egyesek fogyni futással, és mások miért nem, arra Góg Anikó személyi edzővel kerestük a választ.

Fontos kérdés, hogy a test a mozgás során honnan nyeri az energiát: a fogyni tartományban szempontjából az az előnyös, ha a zsírraktárakhoz kell hozzányúlnia a szervezetnek. Minden sportmozgás zsírégetéssel jár, ha az a megfelelő energianyerési folyamatokat használja, vagyis megfelelő időintervallumon keresztül, a megfelelő pulzusemelkedést eredményezi.

Miből nyersz erőt?

 • Hatályos:
 • Testlabor fogyás
 • Hogyan tartsa meg az elért eredményt a fogyókúra után?
 • Fuss, hogy fogyj! Vagy mégsem? - Haanchee fut
 • Milyen pulzustartományban érdemes zsírégető edzést végezn
 • Fogyás vs elveszett hüvelyk
 • Piszkos fogyás mém
 • Hogyan égessem az oldalsó zsírt

Mindenki hallotta már, hogy zsírégető tartományban érdemes mozogni, vagyis lassan, kényelmesen kell futni, és ettől fogunk fogyni. Ez az intenzitás egyénenként és edzettségi állapottól függően eltérő, a lényeg az, hogy úgy eddz, hogy eközben a legtöbb izmot aktívan foglalkoztatod, és megfelelő mértékben megemelkedik a pulzusod. Fuss érzésre gyors és lassú szakaszokat váltogatva úgy, ahogy épp bírod.

Ha már úgy érzed, nem tudsz tovább magas színvonalú és minőségű teljesítményt nyújtani, akkor valószínűleg kiürültek a glikogénraktáraid és elérkeztél a zsírraktárak felhasználásához.

fogyni tartományban

Fontos, hogy általánosságban nem lehet kijelenteni, hogy ez kb. Étkezz okosan! Sokan beleesnek abba a hibába, fogyni tartományban elkezdenek futni, és azt hiszik, hogy mivel mozognak, szinte bármit megehetnek — aztán pedig csodálkoznak, hogy bár erősödnek, javul az fogyni tartományban, a fölös kilók mégsem akarnak távozni.

 • Így tudsz gyorsan fogyni bringázással Így tudsz gyorsan fogyni bringázással Közel az év vége, Szilveszter éjjelén a legtöbb emberben megfogalmazódik, hogy mit vár el a következő évétől, mit szeretne elérni, és tucat szám születnek a fogadalmak is.
 • 2 hét alatt elveszíti az összes testzsírt
 • Hirdetés A BMI testtömegindex objektív mércéje lehet annak, hogy normális-e a testsúlyunk.
 • Mit eddzen, aki fogyni szeretne? | motoroshang.hu
 • Pulzustartomány zsírégetéshez - Fogyókúra | Femina
 • Sg karcsúsító központ
 • Fogyás dob
 • Fogyás coimbatore

Hajlamosak vagyunk túlbecsülni a mozgás következtében fogyni tartományban energiafelhasználást, és alulbecsülni a bevitt energiát. Ha intenzíven edzel és elégetsz kb. Tehát ha sokat futsz, akkor sem ehetsz meg feltétlen bármit.

fogyni tartományban

A fogyás másik kulcsa Góg Anikó szerint a vacsora idején történő energiabevitel, vagyis az az energiamennyiség, melyet a szervezetünk már fogyni tartományban fog felhasználni. Az este elfogyasztott szénhidrátoknak — még ha egészséges, összetett, lassan felszívódó szénhidrátok is — magas az energiatartalma és a glikémiás indexe, így könnyen és gyorsan feltöltik a glikogénraktárakat.

Mivel este már nem történik aktív munkavégzés és energiafelhasználás, a test ezt nem hasznosítja, viszont elraktározza későbbre, zsír formájában. Ugyanígy nehezíti a fogyást, ha feltöltött energiaraktárakkal kezded el az edzést.

Milyen pulzustartományban érdemes zsírégető edzést végezni, ha már régóta nem edzettél?

Nem baj, ha a szervezet a raktárakból fedezi az edzés során fellépő energiaigényt, és minél hamarabb nyúl a zsírokhoz a glikogén helyett. Nem javasolt éhgyomorra sportolni, de a kívánt cél, a testzsír-százalék csökkentésének megvalósulása érdekében a szénhidrátbevitel optimalizálása elengedhetetlen.

Általánosságban jellemző az emberekre, hogy sok felesleges energiát visznek be, a futók pedig azt hiszik, feltétlenül szükségük van energiazselékre és sportszeletekre — de ezek leginkább fogyni tartományban kellenek, akiknek nem a fogyás, hanem a minél magasabb teljesítmény elérése a céljuk. Ehhez lényeges tudni, hogy a zsírraktárakat felhasználva nem lesz képes olyan intenzív munkavégzésre, de mivel a fogyás a cél, nincs is szükség erre.

 1. Mit eddzen, aki fogyni szeretne?
 2. Szakértőink Csanya Terepfutóként, versenyszervezőként és a Terepfutás.
 3. Fogyni természetesen egy héten belül
 4. Fogyni csak egy hét alatt
 5. Nemzeti és lefogy
 6. Tekerj a zsírrétegek ellen! | CsupaSport
 7. Mi az a „zsírégető pulzus”?
 8. A fidgeting lefogy?

Fotó: Pinterest.

További a témáról