Fogyás pacemaker

fogyás pacemaker

fogyás pacemaker

A brit fejlesztésű gyomor pacemaker használatát egyelőre nem engedélyezték az Egyesült Államokban, mivel még csupán kísérleti stádiumban van. A szerkezet azonban egy napon forradalmasíthatja fogyás pacemaker testsúlycsökkentő módszereket: lényege, hogy a gyomorba ültetett szerkezet apró elektromos impulzusokkal teltségérzetet kelt.

fogyás pacemaker

A módszer egyik legnagyobb előnye, hogy visszafordítható - a gyomor-bypass műtéttel ellentétben. Így nincsen különösebb anatómiai hatása a testre, és akármikor abba lehet hagyni a 'mesterséges fogyókúrát'.

fogyás pacemaker

A szerkezetet egy egyórás laparoszkópiás műtét során ültetik be, és igény szerint ennyi idő alatt el is távolítják - írja a HealthDay. Amikor beültetik, a berendezés érzékeli azt, amikor a beteg eszik vagy iszik, és apró elektromos impulzusokat bocsát ki, amelynek köszönhetően a páciens rövid időn belül úgy érzi, hogy teljesen tele van a gyomra.

fogyás pacemaker

Ezen kívül egy olyan szenzor is be van építve a szerkezetbe, amely a táplálkozáson kívül fogyás pacemaker rögzít a testmozgás mértékéről is. Így az orvos és a beteg együttesen könnyedén megállapíthatja, hogy mekkora adag ételnél jelezzen a 'pacemaker' ahhoz, hogy a fogyás garantált legyen, de a test is elég táplálékhoz jusson.

fogyás pacemaker

További a témáról