Fogyás trükkök

Fogyókúra Nagyi-módra – „Antik trükkök” a zsírpárnák ellen

Fogyás erőfeszítés nélkül: nyolc apró trükk [origo] Mindenki tisztában van azzal, hogy a szükségesnél nagyobb kalóriabevitel és a kevés mozgás hízáshoz vezet, ám a legújabb kutatások szerint a folyamatot egyéb tényezők is befolyásolják.

fogyás trükkök

Ma még nem lehet biztosan tudni, hogy ezek a tényezők milyen fc zsírégetés hatnak az elhízás folyamatára, de a brit New Scientist fogyás trükkök összegyűjtött nyolc olyan trükkötamelyek segíthetnek megszabadulni a felszedett kilóktól.

Persze ezek a módszerek nem nagyobb súlyfeleslegtől segítenek megválni, inkább a szezonális, kilós súlygyarapodástól való megszabadulásban támogathatnak. Nyugalom Az extrém stressz ugyan fogyás trükkök fogyáshoz vezet, a mindennapos stressz viszont éppen ellenkező hatású.

Apró trükkök a fogyásért

A kutatások szerint a rendszeres stressz leküzdésének egyik leggyakoribb módja a zsíros, magas kalóriatartalmú ételek fogyasztása, mert ilyenkor megnő az agy jutalmazásért felelős területeinek aktivitása. A szakemberek azt javasolják, hogy a rendszeres stresszben élők ne a kalóriákat számolgassák, hanem próbálják megelőzni a stressz kialakulását, lélegezzenek mélyeket, alkalmazzanak meditációs gyakorlatokat.

Hűvösebb szoba Az elmúlt fogyás trükkök évben a fejlett világban a lakások átlaghőmérséklete folyamatosan emelkedett, és egyes felmérések szerint a túl meleg otthonban élőknél kétszer nagyobb az elhízás valószínűsége. Fehérjefogyasztás Egyes kutatók szerint segíthetik a fogyást a fehérjedús diéták. Jól megválasztott csomagolás Nem csak a termék címkéjét érdemes tanulmányozni, hanem azt is, milyen csomagolóanyagba tették.

A műanyag vagy fém csomagolóanyagok között vannak olyanok, amelyekből a szervezet hormonrendszerére - elsősorban a pajzsmirigyre - ható vegyületek juthatnak az élelmiszerbe, fogyás trükkök a csomagolás akár az anyagcserét is befolyásolhatja.

Fogyás trükkök kerülni a ftalátot vagy biszfenol-A-t BPA tartalmazó műanyag csomagolóanyagokat, amelyek amellett, hogy megzavarhatják a hormonrendszer működését, az anyagcsere befolyásolásával még elhízáshoz is vezethetnek.

7 egyszerű trükk, és villámgyorsan beindul a fogyás

Lámpaoltás Állatkísérletek bizonyították, hogy 8 hét alatt 10 százalékkal nőtt azoknak az egereknek a súlya, akik éjszaka lámpafénynek voltak kitéve. Ha valamilyen okból például többműszakos munkarend miatt felborul a megszokott "világosság-sötétség" ciklus, sokkal nagyobb valószínűséggel következik be fogyás trükkök.

A szakemberek mindenkinek azt javasolják, hogy lehetőség szerint tartsák be a nappal-éjszaka ciklust, és kerüljék a fogyás trükkök színű fényhullámokat a hálószobában, mert ezek különösen rossz hatással vannak a biológiai órára.

Vidéki élet Egy kiadós séta vagy futás sokat segít a fogyásban - de nem a városban.

A legújabb kutatások szerint a városi levegőben található szennyeződések beszívása növeli a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát, és elősegíti a hasi zsírlerakódást is. A finomrészecskék persze bárhova eljuthatnak, de úgy tűnik egy vidéki sétával többet tehetünk alakunkért, mint egy nagyvárosi kocogással.

A 6 leghatékonyabb villámgyors fogyókúrás tipp

Alvás Számos kutatás igazolta, hogy a kevés alvás elhízáshoz vezethet. Egy hat évig tartó kutatás megállapította, hogy a súlytöbblettel rendelkezők kevesebbet átlagosan 6,3 órát aludtak, mint a normál testsúllyal rendelkezők.

fogyás trükkök

Egy másik vizsgálat év közötti gyerekeknél talált összefüggést a kevés alvás és az elhízás között. A jelenség hátterében az áll, hogy az alvás megvonása csökkenti a leptin az étvágy szabályozásáért felelős fogyás trükkök kiválasztását - persze előfordulhat, hogy aki többet alszik, annak egyszerűen kevesebb ideje marad evésre.

fogyás trükkök

Oltás Kutatási eredmények szerint összefüggés van az egyik leggyakoribb náthavírus és az elhízás között. Fogyás trükkök felső légúti megbetegedéseket előidéző Ad elnevezésű adenovírus hatására ugyanis nő a szervezet zsírsejtjeinek száma, és a sejtekben raktározott zsír mennyisége is.

fogyás trükkök

Az Ad antitestek előfordulása elhízott embereknél jóval gyakoribb, mint a normális testsúlyúaknál, amely egy jelenlegi vagy múltbéli vírusfertőzésre utal. Az Ad hízási hajlamot növelő hatása évekig fennmarad az emberi szervezetben.

Egyes kutatók  szerint a vírus elleni vakcinával csökkenteni lehetne az elhízás kockázatát.

További a témáról