Ápolás fogyni

Fogyni kéne!

Egy magyar túlélő a kunduzi kórházbombázásról Magyarországon ben 26 ezer ápoló hiányzott a rendszerből, és a következő évben további 27 ezer szakember éri el a nyugdíjkorhatárt, akik gyakran élnek a 40 éves szolgálati idő utáni nyugdíjba menetel lehetőségével, így az ápolói kar kiürülése elkerülhetetlen.

fogyás 60 éves kornál

A nemzetközi arány, amivel a betegek biztonságos ellátását lehet elérni: 1 egység orvosi létszámhoz 3 egység ápolói létszám tartozik. A magyarországi statisztikák szerint, az orvosi korfa körülbelül 37 ezer betöltött orvosi állást mutat, más statisztika jó esetben 51 ezer nyilvántartott ápolót.

eső nemzetközi fogyás

E statisztikákat ápolás fogyni kiderül, hogy Magyarországon ez az arány körülbelül ,5. Egy német klinikán nemrégiben az fő biztosításáért sztrájkoltak a dolgozók.

le kell fogynia, mielőtt a hasi lehajlik

Az es évek elején ,5 ezer, ben már csupán ápolónő került ki a szakképző iskolákból. A képzés tervezésének abszolút hiányában, gyógymasszőrből, fogászati asszisztensből ápolás fogyni et képeztek. De mit kezdünk velük?

fogyás tábor cape város

Ha ez így megy tovább, a sürgősségi osztályra fogászati asszisztenseket lehet majd beállítani a 8 osztályt végzett, és ápolási asszisztensképzést megjárt közmunkás mellé, a magasan képzett szakdolgozók helyett! Hátborzongató az elképzelés.

autó fogyás

És ha nem lesz más?

További a témáról